Seceta spulbera tinta de inflatie pe 2007

Boom-ul inflatiei in luna august, pus pe seama secetei, la nivelul maxim lunar al anului, de 0,86%, ofera Romaniei nesansa sa depaseasca cele mai pesimiste tinte de inflatie ale specialistilor. Scumpirea alimentelor, a tarifelor la servicii si deprecierea cursului ar putea aduce o inflatie de peste 4,7% in 2007, potrivit analistilor chestionati de Business Standard.

1 afișare
Imaginea articolului Seceta spulbera tinta de inflatie pe 2007

Seceta spulbera tinta de inflatie pe 2007

Atingerea prognozei de inflatie a guvernatorului Mugur Isarescu, de 3,9% pentru anul in curs, este exclusa, de vreme ce seceta a triplat ritmul de crestere al preturilor in luna august, aducand maximul anului de 5% pentru inflatia anualizata.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici