Seful celei mai profitabile banci: Nu pierdeti banii UE

Austriecii de la Erste Bank, care controleaza BCR, cea mai profitabila banca din Romania, cu un castig de 541 mil. euro in 2008, considera ca principala problema a Romaniei nu este deprecierea leului si nici caderea pietei imobiliare, ci dificultatea atragerii fondurilor europene in valoare de 30 mld. euro.

1 afișare
Imaginea articolului Seful celei mai profitabile banci: Nu pierdeti banii UE

Seful celei mai profitabile banci: Nu pierdeti banii UE

De la BNR, austriecii nu asteapta facilitati, dar cred ca Romania ar trebui sa acceseze un imprumut de la FMI, ca “centura de siguranta”."Problema Romaniei nu o reprezinta nici cursul de schimb, nici piata imobiliara. Nu este o drama in cazul in care cursul ajunge la 4,8 lei/euro. Reala problema a Romaniei este aceea ca sunt fonduri UE in valoare de 30 mld. euro disponibile pentru tara si neatrase. Este nevoie de proiecte de infrastructura. Este timpul ca politicienii, Guvernul si BNR sa lucreze impreuna pentru a repune Romania pe traiectoria corecta”, a declarat directorul general al Erste Bank, Andreas Treichl.

 

Citeste toata stirea pe www.standard.ro


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici