Seful Dacia: Scaderea dobanzii de catre BNR este indispensabila ca sa supravietuim

Majorarea dobanzii de politica monetara de catre Banca Nationala a Romaniei anul trecut de la 7,5% la 10,25% a fost unul din factorii care au determinat scaderea puternica a vanzarilor Dacia pe piata romaneasca, a spus Francois Fourmont, directorul general al Automobile Dacia, intr-un interviu pentru ZF.

1 afișare
Imaginea articolului Seful Dacia: Scaderea dobanzii de catre BNR este indispensabila ca sa supravietuim

Seful Dacia: Scaderea dobanzii de catre BNR este indispensabila ca sa supravietuim

De asemenea, restrictiile impuse de BNR privind creditarea persoanelor fizice, care au intrat in vigoare tot in toamna, au exclus o mare parte a clientilor Dacia de pe lista beneficiarilor de credite."Dobanda la creditele in lei la care se finantau clientii nostri a crescut de la 10,5% in ianuarie 2008 la 17-19% in toamna anului trecut, astfel incat ratele au crescut corespunzator. Clientii nostri nu sunt printre cei mai bogati din Romania. De obicei iau un credit pe 8-10 ani. Majoritatea nu au putut suporta o crestere a ratei cu 30%", a explicat Fourmont.


Citeste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici