Serviciile tin cu dintii de fratia secretelor

Serviciile secrete romånesti duc un razboi crunt pentru mentinerea puterii discretionare de care se bucura la ora actuala. Noua legislatie cu privire la securitatea nationala reintrata, ieri, in dezbaterea parlamentarilor a determinat SRI si SIE sa desfiinteze Autoritatea Nationala de Interceptare a Comunicatiilor. Reprezentantii celor doua Servicii sustin, in esenta, ca statutul pe care il are aceasta Autoritate nu se poate substitui serviciilor secrete romånesti.

1 afișare
Imaginea articolului Serviciile tin cu dintii de fratia secretelor

Serviciile tin cu dintii de fratia secretelor

Luptele declansate de serviciile secrete au insa un balast care nu poate fi inlaturat: decizia CSAT din 17 iulie 2002 prin care SRI devine singura autoritate care poate intercepta convorbiri telefonice, hotaråre care si in momentul de fata este secretizata si prin care o serie de institutii, cum ar fi DNA si SIE, au putut asculta convorbiri telefonice in timp real chiar cu ajutorul SRI, desi acest Serviciu nu poate furniza astfel de convorbiri „live“. Lipsa unei cenzuri din partea Serviciului condus acum de George Maior a dat nastere la abuzuri grave din partea serviciilor secrete.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici