SERVICIUL 961 a FOST DESFIINTAT DEGEABA

Din exces de zel, autoritatile din Romania au desfiintat toate numerele de urgenta, lasand sistemul fara alternativa. Directiva 98 a Parlamentului European precizeaza ca numarul unic de urgenta 112 trebuie introdus in paralel cu oricare alt numar de urgenta preexistent. Acest lucru poate avea un impact catastrofal in cazul in care 112 intra in colaps. Telefoanele disperate ale soferilor prinsi zilele trecute in ambuteiajele din trafic au fost la un pas de a bloca sistemul.

1 afișare
Imaginea articolului SERVICIUL 961 a FOST DESFIINTAT DEGEABA

SERVICIUL 961 a FOST DESFIINTAT DEGEABA

Serviciul de Ambulanta Bucuresti este singurul care a reusit sa pastreze numarul 961, care nu poate fi apelat decat in reteaua de telefonie fixa. Directorul serviciului sustine ca, in cele mai multe tari europene, cum sunt si Germania, Italia, Franta, 112 coexista cu alte numere de urgenta. Acesta a semnalat faptul ca operatoarele care raspund la apelurile 112 nu au notiuni medicale de baza si nu pot face un minim triaj medical pentru a decide asupra prioritatilor medicale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici