Siguranta sistemului financiar austriac a ajuns la mana economiei romanesti

Austria considera un esec turneul ministrului de finante Josef Proll in tarile din Europa de Est, prin care a incercat sa gaseasca fonduri, afirma presa austriaca si estimeaza ca daca 10% din portofoliul Bancii Comerciale Romane (BCR) ar deveni neperformant, banca ar trebui sa fie ajutata de actionarul sau majoritar, Erste Bank.

1 afișare
Imaginea articolului Siguranta sistemului financiar austriac a ajuns la mana economiei romanesti

Siguranta sistemului financiar austriac a ajuns la mana economiei romanesti

Deja la nivelul sistemului bancar calitatea portofoliilor de credite s-a inrautatit simtitor din cauza deprecierii leului si a scaderii veniturilor.La sfarsitul anului trecut, ponderea creditelor si dobanzilor clasificate ca indoielnice si pierdere a urcat la peste 6,5% din totalul creditelor si dobanzilor inregistrate de banci, marcand o crestere cu 2,5 puncte procentuale fata de nivelul din decembrie 2007, conform datelor BNR.

 

Citeste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici