Sinodul bagă sub patrafir dosarele înalţilor prelaţi

Biserica Ortodoxă Română se trage de sub lege. „În structura actuală, CNSAS nu poate să evalueze în mod nepărtinitor, nepartinic şi obiectiv activitatea clericilor ortodocşi din timpul dictaturii comuniste”, a declarat, ieri, Episcopul-vicar patriarhal Vincenţiu Ploieşteanu, într-o conferinţă de presă, în care a prezentat poziţia oficială a BOR în legătură cu recentele verdicte de poliţie politică date unor prelaţi.

1 afișare
Imaginea articolului Sinodul bagă sub patrafir dosarele înalţilor prelaţi

Sinodul bagă sub patrafir dosarele înalţilor prelaţi

Acesta a adăugat că „CNSAS dă verdicte sumare, pripite şi tendenţioase, pentru că nu ţine cont de contextul extrem de ostil în care a supravieţuit Biserica în timpul dictaturii comuniste.” BOR a atacat şi modul în care lucrează CNSAS care, în loc să anunţe persoanele direct interesate de verdictele date de colegiu, şi anume pe cel care a solicitat verificarea şi pe cel vizat de aceasta, lasă ca informaţiile să se scurgă către presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici