Soarta şomerului de 50 de ani

Ai peste 50 de ani şi eşti în căutarea unui nou loc de muncă? Nimic nu pare să fie mai complicat pe piaţa autohtonă a muncii. România este ţara din Uniunea Europeană în care rata de ocupare a persoanelor din grupa de vârstă 55-64 de ani a scăzut cel mai mult din 2001 până anul trecut.

6 afișări
Imaginea articolului Soarta şomerului de 50 de ani

Soarta şomerului de 50 de ani

Astfel, în prezent, 25% dintre şomerii români sunt persoane a căror vârstă depăşeşte 45 de ani, potrivit cifrelor Eurostat (organismul Comisiei Europene care se ocupă cu statistica). Acestea sunt probleme recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, „morile de vânt“ cu care se luptă Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM) şi realitatea crudă - unul dintre cazurile tipice de discriminare de care se lovesc, zilnic, peste 33.000 de români care-şi caută de lucru.

 

Citeste toata stirea pe www.evz.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici