Stăpânul belelelor

Consultantul internaţional Vadim Benyatov Don, inculpat în dosarul privatizărilor strategice, poate părăsi România, ca urmare a deciziei definitive de ieri a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Instanţa inferioară a dat aceeaşi decizie în acest caz şi a susţinut că procurorii nu reprezintă „garanţia de imparţialitate“. Lansat în presă cu mare tam-tam, cu acuzaţii extrem de grave, dosarul privatizărilor strategice se dovedeşte a fi unul prost fabricat. Procurorul Ciprian Nastasiu, cel care a fost acuzat într-un raport CSM că este agent al Serviciului Român de Informaţii şi că prejudiciază cu bună-ştiinţă imaginea Ministerului Public, în favoarea intereselor SRI, a fost unealta prin care s-au creat „marile“ dosare.

1 afișare
Imaginea articolului Stăpânul belelelor

Stăpânul belelelor

La acest dosar, Nastasiu a colaborat cu procurorul Adriana Cristescu, care a fost, de asemenea, acuzată că este agent SRI. Din 2004 şi până în prezent, cei doi, folosindu-se de relaţia cu Serviciul, au implicat numele unor personaje importante în anumite dosare penale. Scopul, pe lângă umilirea şi „cuminţirea“ personajelor, a fost acela de a strânge capital politic pentru preşedintele Traian Băsescu. Acesta din urmă a folosit, ulterior, în perioada referendumului, numele tuturor celor care au fost anchetaţi de cei doi procurori, pentru a stârni mânia publică. ATAC vă prezintă astăzi conexiunile la nivel penal dintre preşedintele Traian Băsescu, procurorulagent Ciprian Nastasiu, Serviciul Român de Informaţii şi alţi magistraţi implicaţi în dosare penal-politice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici