Steve Jobs şi mania controlului

Steve Jobs va rămâne în istorie pentru produsele sale care au schimbat definitiv multe industrii, de la computerele personale la telefoane, animaţii, vânzarea de muzică şi jocuri video. El va rămâne un vizionar, un show-man şi un strateg înnăscut. Se vor pierde probabil poveştile spuse de foştii angajaţi ai Apple, cei care nu aveau "gura închisă" de clauze de confidenţialitate, care descriu o persoană nepoliticoasă, ostilă, ranchiunoasă.

4 afișări
Imaginea articolului Steve Jobs şi mania controlului

Steve Jobs şi mania controlului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În ciuda discursurilor sale despre exprimarea opiniilor personale, Jobs a impus reguli paranoice prin care controla tot ce se spunea despre produsele Apple şi despre companie, scrie site-ul Gawker.

Puţină lume ştie de cenzura şi de regulile autoritare pe care Jobs le-a impus dezvoltatorilor de aplicaţii pentru iPhone şi iPad. Nu orice conţinut poate fi instalat pe terminalele Apple.

Jobs a interzis aplicaţiile legate de ghiduri de călătorie pentru homosexuali, fotografiile erotice, caricaturile şi desenele cu tentă politică sau alte lucruri considerate mai puţin etice. Jobs nu a fost niciodată de acord cu ideea de a da mână liberă angajaţilor sau cu cea privind exprimarea liberă.

În interiorul Apple exista o adevărată cultură a fricii şi a controlului în ceea ce priveşte comunicarea. Există o echipă "a loialităţii" care este specializată în urmărirea şi identificarea celor care dau informaţii din interiorul companiei, confiscarea telefoanelor şi cercetarea calculatoarelor, un adevărat Gestapo al Apple.

Citeşte mai multe despre Steve Jobs pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici