Stolnici, spion la Europa Libera: dovada

Cotidianul va prezinta nota prin care sursa „Laurentiu“, deconspirata de CNSAS ca fiind Constantin Balaceanu-Stolnici, a furnizat Securitatii planul casei jurnalistului Vlad Georgescu, de la Europa Libera. Documentul provine din arhiva SRI, reprezentind o nota informativa a sursei „Laurentiu“, data pe 31 octombrie 1984, in casa conspirativa „Filiti“ din Bucuresti, prin care acesta a furnizat atit schita casei lui Vlad Georgescu, cit si o descriere detaliata a ei si o relatare a discutiei pe care o avusese la München cu jurnalistul.

1 afișare
Imaginea articolului Stolnici, spion la Europa Libera: dovada

Stolnici, spion la Europa Libera: dovada

 Nota informativa, care astazi se afla in arhiva CNSAS, in dosarele operatiunilor „Melita“ si „Eterul“, demonstreaza ca seniorul liberal a mintit in urma cu o saptamina, cind a declarat pentru Cotidianul ca nu a fost niciodata in casa lui Vlad Georgescu si ca Securitatea nu i-a cerut niciodata sa faca schita casei cuiva. Sursa „Laurentiu“ a fost deconspirata de CNSAS ca fiind Constantin Balaceanu-Stolnici, dupa ce informatia a fost prezentata in premiera de Cotidianul inca din luna aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici