Sub bagheta lui Dinescu

Guvernul va emite o hotărâre prin care va permite Consiliului Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii (CNSAS) să funcţioneze în continuare, fără a fi trecut în subordinea Guvernului, iar ulterior va aproba o ordonanţă de urgenţă care va ţine cont inclusiv de decizia Curţii Constituţionale, a anunţat, ieri, la sediul CNSAS, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

1 afișare
Imaginea articolului Sub bagheta lui Dinescu

Sub bagheta lui Dinescu

Voi căuta o soluţie ca activitatea CNSAS să continue, iar dosarele să rămână în cadrul unei instituţii publice, nu să revină în zona Serviciului Român de Informaţii sau la armată, unde accesul era practic imposibil pentru cetăţeni.
     Voi încerca în perioada următoare să găsesc o formulă juridică, probabil o hotărâre de guvern care să permită CNSAS să funcţioneze în continuare şi urmează să elaborăm o ordonanţă de urgenţă care să ţină cont de decizia Curţii Constituţionale şi care să dea justiţiei partea de judecare a calităţii de colaborator, necolaborator al Securităţii", a spus Tăriceanu, în conferinţa de presă care a urmat discuţiei cu membrii Colegiului CNSAS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici