Tabăra Năvodari va fi închisă

Primele rezultate ale analizelor probelor recoltate de la bolnavii de toxiinfecţie alimentară din Tabăra Năvodari au relevat că boala a fost produsă de bacteria salmonella tip B.

1 afișare
Imaginea articolului Tabăra Năvodari va fi închisă

Tabăra Năvodari va fi închisă

Potrivit dr. Marius Enescu, directorul Autorităţii de Sănătate Publică din Constanţa, alimentul incriminat este carnea de pui din care a fost gătită mâncarea servită la masa de prânz şi la cea de seară în ziua de 7 iunie.
     Numărul pacienţilor provenind din Tabăra Năvodari, care au fost internaţi cu toxiinfecţie alimentară la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, a ajuns, ieri dimineaţă, la 88.
     Ieri, Departamentul de Control al Guvernului (DCG) se afla la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa pentru a verifica modul şi condiţiile în care sunt trataţi bolnavii internaţi aici. Numărul mare de pacienţi a determinat aglomerarea spitalului, copiii fiind cazaţi şi câte doi în pat. Şeful DCG, secretarul de stat Emanoil Neguţ, a arătat că există posibilitatea ca unele dintre persoanele intoxicate să se fi îmbolnăvit pentru că au consumat diferite produse de la chioşcurile aflate în afara complexului turistic. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a trimis, luni, doi inspectori care să ajute autorităţile locale constănţene în ancheta privind cazurile de toxiinfecţie alimentară din tabăra de copii de la Năvodari, după ce zeci de copii şi adulţi au fost internaţi în spital cu simptome ale bolii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici