Tăierea pensiilor, un sport mondial

Creşterea vârstei de pensionare, extinderea ariei de percepere a contribuţiei lunare asupra unor domenii care nu erau luate în calcul până acum şi reducerea indemnizaţiei pe care o primesc foştii salariaţi sau, eventual, recalcularea acestor cuantumuri, nu sunt măsuri impuse de criza financiară, ci de nesustenabilitatea sistemului de pensii.

2 afișări
Imaginea articolului Tăierea pensiilor, un sport mondial

Tăierea pensiilor, un sport mondial

mult înainte de debutul crizei financiare globale şi încă în state mult mai dezvoltate decât România. Concepută iniţial ca o indemnizaţie lunară care înlocuieşte salariul, ţinând bineînţeles cont de vechime, de cuantumul contribuţiei şi de dificultatea muncii prestate în folosul comunităţii, pensiile s-au dovedit în timp nesustenabile din cauza scăderii demografice existente la nivel mondial.

Citeste toata stirea pe www.curierulnational.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici