Ţeapa DAEWOO

Incredibil dar adevărat: magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis ca statul român să achite suma de 750 milioane de euro către Daewoo România SA, într-un litigiu în care Fiscul cerea companiei respective, drept daune, exact această sumă ca urmare a anulării unor facilităţi fiscale acordate în cei 12 ani de când Daewoo funcţiona la noi. Culmea este că Daewoo a fost ajutată în acest litigiu împotriva statului român de către compania de consultanţă şi recuperare creanţe la care este asociat fostul şef al AVAS şi al Controlului, Ionel Blănculescu. Decizia judecătorilor Curţii de Apel nu e definitivă şi poate fi atacă cu recurs. Dacă hotărârea CAB va rămâne definitivă, bugetul statului ar înregistra o gaură imesă. De cel puţin 250 milioane de euro. Adică echivalentul a o tranşă şi jumătate de la FMI. Şi asta în condiţiile în care pentru a achita daunele dictate de instanţă statul român ar mai lichida şi activele companiei doljene (pe care coreeni au privatizat-o în 1994 şi pe care într-un final au vândut-o statului român cu 60 de milioane de euro), evaluate la cel mult 500 milioane de euro.

1 afișare
Imaginea articolului Ţeapa DAEWOO

Ţeapa DAEWOO

http://www.atac-online.ro/eveniment_14/teapa-daewoo_11181

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici