Topul marilor constructori români

Liderul constructorilor cu capital românesc s-a schimbat, Hidroconstrucţia ocupând prima poziţie cu afaceri de peste 232 milioane de euro Confort Timişoara a trecut pe poziţia a doua, după ce a consemnat un business în creştere cu aproape 44% Romstrade din Giurgiu a înregistrat cel mai puternic declin al cifrei de afaceri, de 50%.

4 afișări
Imaginea articolului Topul marilor constructori români

Topul marilor constructori români (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Primii zece constructori cu ca­pital românesc au înre­gis­trat anul trecut afaceri cumulate de aproape 1,3 miliarde de euro, adică aproape 14% din valoarea pieţei con­strucţiilor.

To­pul celor zece "grei" a suferit modificări ma­jo­re comparativ cu cel din 2009, în condiţiile în care liderul a devenit Hidroconstrucţia, cu afaceri de 232,1 milioane de euro şi care în 2009 ocupa poziţia secundă. Compania, care îşi are ori­ginile în Întreprinderea de Construcţii Hi­dro­energetice, înfiinţată în 1961, este deţinută în pre­zent de management şi de asociaţia salariaţilor. Pe de altă parte, "fruntaşul" din 2010, con­struc­torul Romstrade din Giurgiu, controlat de omul de afaceri Nelu Iordache, a ajuns pe poziţia a cincea după ce şi-a înjumătăţit afacerile la puţin peste 134 de milioane de euro.

O altă surpriză în top este construc­to­rul timişorean Confort, care a înregis­trat un avans sus­ţinut al businessului, de 44%, până la 178,8 mi­lioane de euro şi care în 2010 s-a clasat pe poziţia a doua în top.

Citeşte mai multe despre topul marilor constructori români pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici