Tragedie romaneasca pe „acoperisul“ Americilor

Bucureteanul Laurentiu Bulareanu, in virsta de 31 de ani, pornise alaturi de sotia lui, Claudia (30 de ani), in cucerirea virfului Aconcagua din Argentina. Cei doi alpinisti romani au atins virful, insa, in momentul coboririi, barbatul a inceput sa se simta rau, declara surse ale politiei locale pentru presa locala, citate de MEDIAFAX. Sotia lui Laurentiu s-a indreptat spre cel mai apropiat popas, la mica distanta de refugiul Nido de Condores, la altitudinea de 5.500 de metri, pentru a cere ajutor. Salvamontistii au ajuns insa prea tirziu, romanul fiind gasit mort. Cauza decesului nu a fost, deocamdata, stabilita. Corpul neinsufletit al lui Bulareanu a fost dus de la refugiul Nido de Condores la baza Plaza de Mulas, la aproximativ 4.000 de metri inaltime.

1 afișare
Imaginea articolului Tragedie romaneasca pe „acoperisul“ Americilor

Tragedie romaneasca pe „acoperisul“ Americilor

Ambasada Romaniei din Buenos Aires a fost anuntata tot ieri de agentia de turism Viajes Aymara, cea care a organizat expeditia, de moartea alpinistului roman. Persoanele aflate la „baza“ expeditiei (la circa 4.000 de metri altitudine) tineau legatura cu ghidul de pe munte si au fost informate despre deces, informind la rindul lor ambasada romana, a relatat, pentru Cotidianul, ambasadorul tarii noastre in Argentina, Ion Vilcu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici