Tulburările psihice ar putea fi tratate prin meditaţia budistă

Un neurolog din Statele Unite scanează activitatea cerebrală a călugărilor tibetani pentru a înţelege mai bine practica străveche a meditaţiei budiste, scrie BBC News. Cu ajutorul unui aparat RMN de cinci tone, profesorul Zoran Josipovic încearcă să afle care sunt secretele unei vieţi armonioase, dar şi cum ar putea fi tratate unele boli mentale, considerate incurabile în prezent.

7 afișări
Imaginea articolului Tulburările psihice ar putea fi tratate prin meditaţia budistă

Tulburările psihice ar putea fi tratate prin meditaţia budistă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Scanerul RMN pe care îl foloseşte Josipovic urmăreşte fluxul de sânge din creierul călugărilor, în timp ce aceştia meditează în interiorul aparatului.

"Persoanele care practică frecvent meditaţia au abilităţi de atenţie mult mai bine cultivate", crede cercetătorul. El este de părere că dacă am reuşi să valorificăm aceste abilităţi am duce o viaţă mai liniştită şi mai uşoară.

"Cercetările din domeniul meditaţiei, în special cele din ultimii 10 ani, s-au dovedit foarte promiţătoare. Ele indică o abilitate a creierului de a se schimba şi optimiza într-o măsură pe care nu o credeam posibilă până acum", a adăugat Josipovic.

Citeşte mai multe despre tratarea tulburărilor psihice prin meditaţia budistă pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici