Ultimatum extremist pentru romii din Italia

O grupare extremistă necunoscută până acum, intitulată Grupul Armat de Purificare Etnică, a revendicat incendiul din noaptea de 10 spre 11 august, din tabăra de romi de la Livorno.

1 afișare
Imaginea articolului Ultimatum extremist pentru romii din Italia

Ultimatum extremist pentru romii din Italia

Tragedia s-a soldat cu moartea a patru copii originari din România. Aceeaşi grupare a adresat şi un ultimatum tuturor romilor din Italia, prin care le cere să părăsească această ţară până la 15 septembrie. Ministrul Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu, a declarat ieri că Ambasada României la Roma nu a confirmat încă veridicitatea informaţiilor publicate de către două cotidiane italiene, în privinţa revendicării incendiului de la Livorno şi a ultimatumului dat romilor de gruparea extremistă. Cu toate acestea, ministrul a cerut „tuturor concetăţenilor noştri, ca, atunci când ies din România, să se comporte cu demnitate“.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici