Un sfert dintre firmele româneşti fac angajări în perioada următoare. Cele mai optimiste planuri de la începutul crizei

Peste un sfert dintre angajatorii români (28%) intenţionează să facă angajări în perioada iulie-septembrie, în timp ce numai 8% prevăd scăderi în efectivul de personal, acestea fiind cele mai optimiste planuri de angajare din 2008 încoace, arată cel mai recent studiu realizat de Manpower România, companie cu activităţi în domeniul serviciilor de resurse umane.

5 afișări
Imaginea articolului Un sfert dintre firmele româneşti fac angajări în perioada următoare. Cele mai optimiste planuri de la începutul crizei

Un sfert dintre firmele româneşti fac angajări în perioada următoare. Cele mai optimiste planuri de la începutul crizei (Imagine: Shutterstock)

"Deşi multe companii încă îşi amână planurile de creştere, rezultatele studiului nostru trimit un semnal pozitiv aşteptat de mai multe industrii, de angajaţi şi chiar de către unii consumatori. Estimările privind activitatea de angajare fiind de această dată cele mai mari din ultimii trei ani în România ne fac să fim optimişti pentru a doua parte a anului 2011", susţine Valentin Petrof, country manager al Manpower România.

Cele mai ambiţioase planuri de angajare le au companiile din industria extractivă, care caută ingineri sau oameni de vânzări şi unde previziunea de angajare este de 34%. Şi sectorul construcţiilor, de unde au dispărut peste 20.000 de salariaţi numai în ultimul an, potrivit statisticilor Institutului Naţional de Statistică, are planuri ambiţioase de angajare în următoarea perioadă, indicatorul privind perspectivele de angajare în construcţii fiind de 27%.

Află în ce sectoare se fac angajări în perioada următoare pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici