Un trib din Brazilia trăieşte în afara timpului. Nu ştiu ce e anul, luna sau vârsta

Un trib descoperit în Brazilia trăieşte în afara timpului, la propriu. Potrivit oamenilor de ştiinţă care au descoperit tribul Amondawa, indigenii nu stiu ce înseamnă cuvintele timp, săptămână, luna sau an.

8 afișări
Imaginea articolului Un trib din Brazilia trăieşte în afara timpului. Nu ştiu ce e anul, luna sau vârsta

Un trib din Brazilia trăieşte în afara timpului. Nu ştiu ce e anul, luna sau vârsta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cercetatorul şi profesorul Chris Sinha de la Universitatea din Portsmouth spune că pentru acest trib timpul pur şi simplu nu există, iar indigenii nu ştiu nici măcar ce vârsta au.

Echipa de cercetătorii condusă de Sinha a petrecut opt săptămâni cu tribul Amondawa pentru a înţelege stilul de viaţă al acestor indigeni. Potrivit acestora, pentru oamenii din trib există doar conceptul de zi şi noapte, de sezon ploios şi sezon secetos. Ei nu îşi ştiu nici măcar propria vârstă, tocmai din cauză că nu ştiu ce este acela timp.

CIteşte mai multe despre tribul care nu are noţiunea timpului pe www.stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici