Vezi aici cât te costă vizita la dentist în funcţie de câţi ani ai

Potrivit datelor ultimului Eurobarometru cu privire la sănătatea orală, românii se situează pe un loc codaş în ceea ce priveşte vizitele la medicul stomatolog. Astfel, doar 34 la sută dintre conaţionali merg la dentist cel puţin o dată pe an, iar printre motivele menţionate de români pentru a nu merge la dentist s-a remarcat preţul mare al controalelor şi al tratamentelor dentare. gândul a calculat cât te costă vizita la medicul stomatolog în funcţie de câţi ani ai.

12 afișări
Imaginea articolului Vezi aici cât te costă vizita la dentist în funcţie de câţi ani ai

Vezi aici cât te costă vizita la dentist în funcţie de câţi ani ai (Imagine: Mediafax Foto)

  • Între 1 - 12 ani costurile tratamentelor pot fi mici dacă copilul este învăţat de la vârste fragede să adopte o igienă adecvată. "Ignorarea programărilor la cabinetul unui medic duce la o igienă dentară precară a copilului, fapt ce determină apa­riţia cariilor premature care distrug dinţii de lapte, extrem de importanţi în dezvoltarea copilului. Copiii trebuie obişnuiţi cu igienizarea profesională care se face o dată la 6 luni, împreună cu o consultaţie de rutină, prin care pot fi identificate eventuale procese carioase", spune dr. Răzvan Savu, medic stomatolog. Aceasta are un preţ de aproximativ 100 lei.
  • Potrivit stomatologilor, cariile sunt tot mai des întâlnite la grupa de vârstă 12-18 ani, din cauza unei diete bazate pe produse de tip fast-food şi a băuturilor acidulate, care atacă smalţul. Pentru repararea dinţilor afectaţi din cauza obiceiurilor alimentare, o vizită la dentist poate ajunge până la 400 de lei. "Mulţi dintre copiii de 12-18 ani au nevoie de ortodonţie. Multe anomalii dentare sunt mai uşor de rezolvat la această vârstă", susţine dr. Savu. Costul unui aparat fix ortodontic pe o arcadă porneşte de la 2.000-2.500 lei pentru bracheţi metalici, poate fi la 4.000-5.000 lei pentru bracheţi estetici (nr. ceramică, safir) şi poate ajunge la 4.000-6.000 euro pentru tehnici avansate şi foarte estetice, precum incognito sau invisaline.
  • În intervalul 18-25 ani tot mai mulţi tineri se apucă de fumat şi de băut cafea sau alcool. Stomatologii menţionează că aceste vicii atacă structura danturii. "În această perioadă consultaţia periodică la stomatolog este mai necesară ca oricând, deoarece tot mai mulţi tineri sunt predispuşi bolilor parodontale", spune dr. Savu. Micile carii apărute se pot rezolva la un preţ de 100-150 lei.

Citeşte mai multe despre vizita la dentist pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici