WikiLeaks: Au unit România cu Moldova şi i-au dat nume de prinţesă rusoaică. Diplomaţii americani, ironizaţi de specialiştii români în politică externă

Americanii au luat în calcul ipoteza formării unui nou stat – “Romanova”- prin unirea României cu Republica Moldova. Dezvăluirea apare într-o telegramă WikiLeaks transmisă de ambasada SUA la Kiev.

7 afișări

"Sursele" diplomaţilor americani erau mai mulţi oficiali ucraineni. Specialiştii în politică externă contactaţi de "Puterea" afirmă că "Romanova" este o prostie şi că ambasada americană în Ucraina este prost documentată în acest caz. Adrian Cioroianu, Titus Corlăţean, Sever Voinescu confirmă că există temeri în Ucraina pe această temă, dar că, de aici şi până la crearea unui nou stat căruia deja i s-a dat şi un nume e cale lungă.

Citeste toata stirea pe www.puterea.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici