Caz bizar. Gemene care suferă de aceleaşi simptome de cancer, chiar dacă doar una dintre ele are boala

  • O adolescentă suferă 'în mod 'bizar' de simptome de cancer de când sora sa geamănă a primit diagnosticul, în 2017, deşi ea însăşi nu are boala.
  • „I s-au făcut toate testele posibile şi nu are absolut nimic în neregulă. Este atât de bizar”.
1119 afișări
Imaginea articolului Caz bizar. Gemene care suferă de aceleaşi simptome de cancer, chiar dacă doar una dintre ele are boala

Sursa foto: Twitter

Sophie Walker, în vârstă de 16 ani, a fost diagnosticată cu o tumoră Wilms, un tip de cancer la rinichi, pe 25 octombrie 2017 şi a început un tratament de chimioterapie de patru săptămâni la scurt timp după aceea.
 
În cei cinci ani care au trecut de atunci, ea a intrat în remisie de două ori, dar a recidivat de patru ori. În tot acest timp, sora ei geamănă, Megan, s-a confruntat cu multe dintre aceleaşi simptome, potrivit Independent.
 
După ce Sophie a fost diagnosticată în urma unor simptome, Megan a început să aibă semne similare, inclusiv dureri de stomac şi de spate, paloare, chiar şi pierdere în greutate.
 
Mama fetelor, Rebecca Walker, din Edinburgh, Scoţia, a declarat: „Când Sophie a fost diagnosticată prima dată, Megan a avut toate simptomele. Oamenii comentează tot timpul despre cât de bolnavă arată, este chiar mai palidă decât sora ei. I s-au făcut toate testele de sub şi nu are absolut nimic în neregulă. Este atât de bizar”.
 
După o perioadă iniţială de 27 de săptămâni de chimioterapie, Sophie a intrat în remisie până în ianuarie 2020, când un RMN de rutină a arătat "ceva îngrijorător" pe coloana ei vertebrală.
 
Un consultant a informat-o pe Rebecca că biopsia iniţială a semănat pe coloana vertebrală, ceea ce înseamnă că acul introdus în tumora iniţială a lui Sophie s-a dislocat şi a răspândit celulele canceroase.
 
După o cură de radioterapie de trei săptămâni, o recidivă în decembrie 2021 şi o remisiune în decembrie 2022, consultanţii i-au spus lui Sophie, cu doar trei luni în urmă, că a recidivat din nou.
 
Sophie şi Megan au opt fraţi - James, 20 de ani, Emily, 19 ani, Ruthie, 17 ani, Daniel, 13 ani, Olivia, 11 ani, Emma, nouă ani, Nathan, opt ani şi Evan, în vârstă de opt luni.
 
Consultanţii îmi spun că este doar o 'chestie de gemeni' - ceea ce mi se pare total bizar. Nu am auzit niciodată ca gemeni identici să se îmbolnăvească în acelaşi timp, când unul dintre ei nici măcar nu este bolnav”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici