VIDEO  Ce a păţit un chirurg plastician care a distribuit o operaţie de liposucţie pe TikTok

Unui chirurg plastician din Ohio, cunoscut sub numele de „Dr. Roxy” pe reţelele de socializare, i-a fost revocată definitiv licenţa medicală, după ce a transmis în direct unele operaţiuni pe TikTok şi a interacţionat cu pacienţii.

433 afișări
Imaginea articolului Ce a păţit un chirurg plastician care a distribuit o operaţie de liposucţie pe TikTok

Ce a păţit un chirurg plastician care a distribuit o operaţia de liposucţie pe TikTok

Consiliul medical de stat l-a amendat şi pe chirurg cu 4.500 de dolari. Chirurgul a mărturisit că a reflectat asupra criticilor primite şi a recunoscut că s-a abătut de la standardele profesionale.

Consiliul şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la lipsa consimţământului, a eticii confidenţialităţii pe reţelele sociale şi a complicaţiilor evitabile.

Chirurgul a spus că a distribuit videoclipurile în scopuri educaţionale, dar a recunoscut că unele dintre ele pot părea neprofesioniste.

În timpul audierii, a reieşit că chirurgul a interacţionat cu utilizatorii TikTok chiar în timpul operaţiilor. În 2018, Consiliul i-a spus că este necesar să se menţină confidenţialitatea pacientului, atunci când distribuie fotografii sau videoclipuri cu procedurile medicale ale pacienţilor pe reţelele de socializare.

Aproape trei ani mai târziu, Consiliul i-a trimis o altă scrisoare, pe 28 septembrie 2021, în care a enumerat alte probleme etice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici