Cele mai multe dintre intervenţiile cardiovasculare sunt efectuate, în prezent, minim invaziv

592 afișări
Imaginea articolului Cele mai multe dintre intervenţiile cardiovasculare sunt efectuate, în prezent, minim invaziv

Chirurgia cordului a înregistrat în ultimii ani un progres semnificativ, dezvoltarea tehnologiei conducând la apariţia de noi tehnici şi proceduri chirurgicale, cu avantaje multiple pentru pacienţi şi rezultate bune pe termen lung. Astfel, prin inovaţiile în tehnicile de perfuzie, îmbunătăţirile aduse ecocardiografiei transtoracice şi transesofagiene, dar şi a dezvoltării instrumentelor chirurgicale miniaturizate specializate, chirurgia cardiacă dispune în prezent de toate resursele pentru abordări minim invazive.

Dacă în trecut chirurgia cardiovasculară clasică era singura metodă de tratament chirurgical pentru afecţiunile severe ale inimii şi vaselor mari de sânge, astăzi principala metodă terapeutică a devenit chirurgia cardiovasculară minim invazivă.

Astfel, cele mai multe dintre intervenţiile cardiovasculare sunt efectuate minim invaziv. Spre deosebire de intervenţiile cardiovasculare clasice, pe cord deschis, cu tăierea sternului şi deschiderea cutiei  toracice, chirurgia minim invazivă a inimii presupune incizii de mici dimensiuni, ceea ce înseamnă recuperarea rapidă a pacientului, risc redus de complicaţii, spitalizare de scurtă durată şi dureri postoperatorii mult diminuate.

Prin chirurgie cardiovasculară minim invazivă pot fi rezolvate multiple afecţiuni ale inimii. Malformaţiile cardiace congenitale, valvulopatiile, anevrismele aortice, defectul septal atrial, defectul de canal atrioventricular, tumorile cardiace (pentru îndepărtarea lor) sunt doar câteva dintre acestea. Intervenţiile pot fi efectuate fie prin minitoracotomie (o incizie mică în spaţiul intercostal) sau chirurgie endoscopică, fie endovascular, prin proceduri de cardiologie intervenţională (TAVI – pentru protezarea valvulară aortică, EVAR – pentru repararea endovasculară a anevrismului de aortă, TEVAR – pentru tratamentul endovascular al anevrismului de aortă toracică).

Singurul centru din România acreditat internaţional în chirurgia cardiovasculară minim invazivă funcţionează la Spitalul Clinic SANADOR. Intervenţiile sunt realizate de medici cu stagii de formare şi perfecţionare în importante centre de excelenţă internaţionale, cu o vastă experienţă şi rezultate remarcabile, în primul bloc operator complet digitalizat din ţara noastră.

Pacienţii au acces la Spitalul Clinic SANADOR la cele mai moderne tratamente, efectuate atât prin minitoracotomie, cât şi prin chirurgie endoscopică, blocul operator fiind dotat cu echipamente endoscopice 3D şi 4K şi conectat cu Secţia de terapie intensivă cardiovasculară, complet digitalizată.

Atunci când există indicaţie, intervenţiile chirurgicale pot fi completate şi cu proceduri de cardiologie intervenţională, Spitalul Clinic SANADOR fiind singurul din România ce are în dotare două angiografe de ultimă generaţie, Philips Azurion 7. Aceste echipamente permit realizarea de proceduri endovasculare avansate, multe dintre acestea efectuate în premieră pentru România la SANADOR.

Un alt avantaj pe care Centrul de excelenţă în chirurgia cardiovasculară minim invazivă SANADOR îl oferă pacienţilor este sistemul fast-track de îngrijire postoperatorie, prin care pacienţii pot fi detubaţi după 8 ore de la operaţie şi transferaţi pe secţia de specialitate, în vederea unei recuperări rapide. De altfel, Centrul de excelenţă în chirurgia cardiovasculară minim invazivă SANADOR este singurul din România în care funcţionează un astfel de sistem.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici