VIDEO  Comunicare prin trimiterea de mesaje cu mintea: tehnologia Stentrode revoluţionează viaţa persoanelor cu dizabilităţi

Rodney Gorham, din Melbourne, Australia, foloseşte un implant cerebral inovator pentru a trimite mesaje şi a interacţiona cu un computer prin puterea gândirii.

639 afișări
Imaginea articolului Comunicare prin trimiterea de mesaje cu mintea: tehnologia Stentrode revoluţionează viaţa persoanelor cu dizabilităţi

Comunicare prin trimiterea de mesaje cu mintea: tehnologia Stentrode revoluţionează viaţa persoanelor cu dizabilităţi

În ciuda bolii, Gorham este capabil să comunice din nou datorită acestei tehnologii de ultimă oră.

Prin utilizarea unui implant cerebral, el poate trimite mesaje text, poate juca jocuri precum Pong şi poate contribui la cercetări care promit să le ofere persoanelor care suferă de boli similare cu a lui capacitatea de a controla dispozitivele tehnologice prin gândire.

Sistemul inovator Stentrode dezvoltat de Synchron îi oferă lui Gorham diferite moduri de a interacţiona. Folosind camere de urmărire a ochilor, el poate selecta literele şi mişcările mouse-ului, în timp ce gândirea poate face clic prin mişcarea picioarelor.

La 63 de ani, Gorham, un fost vânzător de software, poate acum să comunice din nou, depăşind limitele impuse de tulburarea neurodegenerativă care îi răpusese capacitatea de a vorbi şi o mare parte din mobilitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici