Depresia în timpul sarcinii poate fi prezisă de analizele de sânge

Un test de sânge poate prezice depresia în timpul sarcinii: aceasta este concluzia unui studiu publicat în revista Translational Medicine.

222 afișări
Imaginea articolului Depresia în timpul sarcinii poate fi prezisă de analizele de sânge

Depresia în timpul sarcinii poate fi prezisă de analize

Studiul a fost realizat la Universitatea de Stat din Michigan Van Andel Institute şi Pine Rest Christian Mental Health Services şi a selectat 15 molecule de plasmă care anunţă riscul de depresie în timpul sarcinii şi după naştere.

Studiul a implicat 114 femei, urmărite pe toată durata sarcinii şi post-naştere: acestora le-au fost recoltate, în mai multe rânduri, probe de sânge şi au fost chestionate, pentru a stabili prezenţa sau apariţia tulburărilor depresive în timpul gestaţiei.

Experţii au identificat 15 molecule inflamatorii care sunt foarte predictive pentru riscul de a suferi de tulburări depresive în timpul sarcinii şi după momentul naşterii.

„A avea o metodă obiectivă şi uşoară, cum ar fi un test de sânge pentru a determina riscul de depresie în timpul sarcinii, oferă un instrument unic pentru a ajuta la identificarea femeilor care ar putea suferi de tulburări depresive în timpul celor nouă luni şi după naşterea copilului”, a spus Eric Achtyes, de la Pine Rest, coordonatorul studiului.

„Rezultatele noastre reprezintă un prim pas important către utilizarea acestei metodologii în practica clinică. Următorul pas va fi replicarea rezultatelor noastre pe un eşantion mai mare de femei”, afirmă cercetătorul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici