Dieta Golo şi îndoielile care o însoţesc: chiar se slăbeşte prin reglarea hormonilor?

Nu doar nutriţia este importantă: conform acestei metode, reglarea hormonilor este esenţială pentru a pierde în greutate.

4661 afișări
Imaginea articolului Dieta Golo şi îndoielile care o însoţesc: chiar se slăbeşte prin reglarea hormonilor?

Pierderea în greutate este dificilă şi necesită angajament şi dăruire pe toată durata procesului. De-a lungul anilor, s-au dezvoltat diferite abordări ale slăbirii, de la dieta mediteraneană la postul intermitent, întotdeauna cu alimentaţia în centru. De aceea este deosebit cazul dietei Golo, care promite rezultate satisfăcătoare prin concentrarea pe hormoni.

Ce este dieta Golo?

Ce se înţelege prin dieta Golo? Este un program care îşi propune să slăbească prin reglarea hormonilor, în special a insulinei. Conform teoriei din spatele acestei diete, dezvoltarea aşa-numitei rezistenţe la insulină (o afecţiune care face celulele mai puţin sensibile la acţiunea insulinei) determină o acumulare mai mare de grăsime şi o încetinire a metabolismului, ceea ce face dificilă pierderea în greutate. Aici intră în joc suplimentul, pentru a regla hormonii pe care se bazează dieta Golo.

Dieta din supliment

Suplimentul Golo este adevărata vedetă a acestei diete. Un borcan conţine capsule bogate mai ales în zinc, crom şi magneziu: conform a ceea ce susţine acest program, această combinaţie de suplimente ajută la reglarea metabolismului, încetineşte digestia şi, de asemenea, reduce stresul (deşi nu este explicat în detaliu cum). Doza recomandată este de o pastilă pentru fiecare masă, care urmează să fie modificată în funcţie de „obiectivele dvs. de slăbire”, după cum se precizează pe site-ul oficial.

Dacă este adevărat că suplimentul este cel care diferenţiază cu adevărat această dietă de altele, trebuie să fii atent şi la alimente. Nu există o rutină: ziua obişnuită include în jur de 1500 de calorii şi poate include cele mai variate alimente, precum ouă, peşte, carne, fructe şi multe altele. Legumele sunt toate permise; celelalte alimente sunt împărţite în următoarele categorii:

proteine: includ carnea (de la pui la vită), peştele (în special somonul) şi ouăle, dar şi leguminoase precum fasolea;
carbohidraţi: cele mai potrivite sunt cerealele integrale, de la orez la paste, precum şi ovăzul şi quinoa;
grăsimi: untul, uleiul de măsline, avocado şi fructele uscate sunt permise în dieta Golo.

Cu toate acestea, alimentele procesate sau carbohidraţii, cum ar fi pastele fără făină integrală sau pâinea albă, trebuie evitate.

Dieta Golo: funcţionează sau nu?

Nu există suficiente dovezi care să susţină eficacitatea dietei Golo, iar pentru a pierde cu adevărat în greutate este mai bine să contactaţi un dietetician.

Puţinele explicaţii cu privire la efectele promise de supliment, combinate cu costul acestuia, lasă multe îndoieli cu privire la eficacitatea dietei Golo. Site-ul oficial al acestui program se referă la studii „prelucrate” (finanţate de aceeaşi firmă care produce pastilele), insuficiente – conform celor declarate dr. Keri Gans la Prevenţie – pentru a demonstra validitatea acestei metode.

„Nu există dovezi ştiinţifice reale care să susţină dieta Golo”, explică expertul. Prin urmare, nu se poate afirma că aceste pastile ajută în mod concret la pierderea în greutate.

Alimentaţia rămâne principala forţă motrice în cadrul unei diete echilibrate şi, pentru a slăbi, cea mai bună strategie este întotdeauna să contactaţi un expert care poate evalua cazul individual şi poate găsi cea mai potrivită dietă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici