Doi copii sub un an au murit din cauza rujeolei, în ultima săptămână

Doi copii sub un an au murit în România din cauza rujeolei, în ultima săptămână.

251 afișări
Imaginea articolului Doi copii sub un an au murit din cauza rujeolei, în ultima săptămână

Doi copii sub un an au murit din cauza rujeolei, în ultima săptămână

Conform Institutului Naţional de Sănătate Publică, până la această dată, în România au fost notificate 6.589 de cazuri confirmate cu rujeolă, din care 8 decese:

- al 7-lea deces din cauza rujeolei a fost raportat la un copil în vârstă de 1 an, fetiţă, din judeţul Bacău, nevaccinată antirujeolic, internată în Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ,,Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, unde a avut un contact de salon confirmat cu rujeolă. Antecedente personale patologice: transplant hepatic, tratament imunosupresor. Coinfecţie cu virus gripal A, subtip H3.

- al 8-lea deces din cauza rujeolei a fost raportat la un copil în vârstă de 11 luni, băieţel, din judeţul Ilfov, nevaccinat antirujeolic. Antecedente personale patologice: hidrocefalie internă cu drenaj ventriculo-peritoneal unişunt.

Cele 6.589 de cazuri confirmate cu rujeolă au fost raportate în 40 de judeţe şi în Bucureşti. Cele mai multe sunt în Braşov - 1.263, Mureş - 968, Covasna - 306, Giurgiu - 282 şi Sibiu - 279.

În perioada 6 decembrie 2023 - 25 februarie 2024, au fost vaccinaţi, în total, cu ROR, 80.159 de copii, din care 13.038 de copii cu vârste între 9 şi 11 luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici