Doi într-unul: un medicament pentru hipertensiune combate şi apariţia cheliei

Apărut în anii 1960, Minoxidil a fost aprobat în 1988 de FDA şi ca soluţie de luptă împotriva a căderii părului.

8143 afișări
Imaginea articolului Doi într-unul: un medicament pentru hipertensiune combate şi apariţia cheliei

Doi într-unul: un medicament pentru hipertensiune combate şi apariţia cheliei

Minoxidilul, un medicament creat iniţial pentru a trata hipertensiunea arterială, s-a dovedit a fi un argument solid în tratamentul cheliei sau alopeciei androgenetice, principala cauză a căderii părului la bărbaţi.

Este vorba despre o descoperire făcută aproape întâmplător, care a făcut ca medicamentul să fie – împreună cu finasterida – singurul aprobat oficial de Food and Drug Administration (organismul guvernamental american care se ocupă de reglementarea alimentelor şi medicamentelor) pentru tratamentul cheliei.

Minoxidil funcţionează prin dilatarea vaselor de sânge, promovând astfel fluxul de sânge şi nutrienţi către foliculii de păr. Acest lucru îmbunătăţeşte creşterea părului, iar medicamentul pare să promoveze şi dezvoltarea unui păr mai puternic şi mai gros.

Până în prezent, poate fi utilizat în diferite soluţii (lichid, spumă sau spray), cu formule de 2% sau 5%, în funcţie de indicaţiile şi nevoile medicului. Controalele medicale sunt esenţiale, asta şi pentru că medicamentul acţionează doar asupra alopeciei androgenetice, şi nu asupra altor tipuri de chelie.

Utilitate descoperită aproape întâmplător

Minoxidilul continuă să fie utilizat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale. În acest caz, medicamentul se administrează de obicei pe cale orală.

Utilitatea Minoxidilului pentru tratamentul cheliei a fost descoperită aproape întâmplător. Apărut în anii 1960 ca medicament pentru hipertensiune arterială, în timpul primelor studii, cercetătorii au observat că unii pacienţi trataţi pentru această patologie au prezentat o creştere surprinzătoare a părului.

De acolo au început primele cercetări pentru a înţelege modul în care acest medicament ar putea ajuta la tratarea cheliei: după o serie de studii care au avut loc în anii 1980, în 1988, FDA a aprobat oficial utilizarea minoxidilului pentru tratamentul alopeciei androgenetice.

Alopecia androgenetică, cunoscută mai frecvent sub numele de chelie, este principala cauză a căderii părului la bărbaţi. Cauzele sunt atribuite în principal factorilor genetici şi ereditari, dar hormonii sexuali precum testosteronul pot interfera şi cu funcţionalitatea bulbilor de păr.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici