Epidemie de rujeolă în România: 445 de cazuri noi în ultima săptămână

  • În ultima săptămână au fost confirmate 445 de cazuri noi de rujeolă, dintre care 83 doar în judeţul Mureş.
  • În total, în ţară au fost raportate 2.455 de cazuri de rujeolă.
482 afișări
Imaginea articolului Epidemie de rujeolă în România: 445 de cazuri noi în ultima săptămână

Până în 12 decembrie au fost raportate 2.010 cazuri de rujeolă, iar până în 17 decembrie numărul a crecut la 2.455, ceea ce înseamnă că în ultima săptămână de raportare au fost confirmate 445 de cazuri noi.

Cele mai multe cazuri sunt, în prezent, în judeţul Mureş - 711 cazuri, dintre care 83 înregistrate în ultima săptămână.

În judeţul Braşov, până în 12 decembrie erau 334 de cazuri, iar până în 17 decembrie numărul a crescut la 510, cu 176 mai multe.

În Bucureşti erau până în 12 decembrie 290 de cazuri, iar în ultima săptămână s-au înregistrat încă 26 de cazuri, ajungându-se la 326 de bolanvi.

Cea mai mare incidenţă este în judeţul Mureş - 137,35 la suta de mii de locuitori, Braşov - 92,57 la suta de mii de locuitori şi Giurgiu - 65,73 la suta de mii de locuitori.

În judeţele Sălaj, Dolj, Caraş-Severin, Olt, Bihor, Bacău, Gorj, Suceava, Vrancea, Galaţi şi Iaşi, incidenţa este sub 1 la suta de mii de locuitori.

Din cele 2.455 de cazuri, 2.161 nu au nicio doză de vaccin făcută, 147 au o singură doză, iar 83 au două doze de vaccin, în vreme ce pentru 64 de copii nu se cunoaşte situaţia vaccinului.

În cadrul actualei epidemii de rujeolă din România a fost raportat un deces din cauza rujeolei la un copil în vârstă de 7 luni (neeligibil la vaccinarea cu ROR) din jud. Braşov, contact cu fratele în vârstă de 3 ani, nevaccinat antirujeolic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici