- Home
- Sănătate
- SIBIU, (09.03.2021, 14:20)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
În urma verificărilor interne la ATI Sibiu va fi montat un sistem de supraveghere video
- Echipa care a făcut controlul intern la ATI Sibiu, unde o fostă angajată a reclamat că pacienţii sunt legaţi, sedaţi şi ignoraţi, a stabilit că din cei 18 pacienţi internaţi, doar unul era legat şi intubat.
- În urma controlului s-a stabilit să fie montat un sistem de supraveghere video.
- Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veştemean, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a fost înregistrat un dosar penal pentru omor în cazul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.
Urmărește
312 afișări
În urma verificărilor interne la ATI Sibiu, va fi montat un sistem de supraveghere video
În urma controlului făcut de echipa de management şi de medicii specialişti la ATI Sibiu s-a constatat că în zona ATI-Covid erau internaţi 18 pacienţi. Dintre aceştia, un singur pacient era legat, acesta fiind şi intubat.
„Condiţiile de internare şi tratament sunt corespunzătoare; personalul medical respectă procedurile şi protocoalele medicale; sunt respectate circuitele medicale; personalul respectă programul de lucru; aparatura şi instalaţiile din cadrul secţiei sunt funcţionale”, spun reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.
Cu toate acestea, s-a identificat oportunitatea instalării, în cadrul zonei roşii ATI-Covid, a unui sistem de supraveghere video. Procedurile pentru acest demers urmează să înceapă în cel mai scurt timp posibil.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Cuba: 553 de prizonieri au fost eliberaţi după relaxarea sancţiunilor de către SUA
-
Zelenski vizitează Polonia după progresele în disputa istorică privind al Doilea Război Mondial
-
Şedinţă crucială la banca centrală la început de an. Ce se va întâmpla cu dobânzile?
Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu au precizat că acest control este o primă etapă, care va fi urmată de identificarea şi verificarea modului de lucru şi a completării documentelor medicale. În acest sens s-a emis o decizie pentru efectuarea unui audit clinic intern. Din echipa de audit va face parte şeful biroului de Management al Calităţii Serviciilor Medicale, un medic anestezist din afara secţiei ATI-Covid şi compartimentul de audit intern.
Din echipa de control au făcut parte: Jur. Florin Neag – Manager, Conf.dr. Călin Cipăian – Director medical, As. Laurenţiu Ghinoiu – Director de îngrijiri. Aceştia au fost însoţiţi permanent de către dna. dr. Ioana Roxana Codru, medic primar specialitatea Anestezie Terapie Intensivă, care coordonează activitatea ATI-Covid. Echipa de control a verificat modalitatea în care este aplicat actul medical şi a stat de vorbă şi cu pacienţii care nu sunt intubaţi.
„Suntem conştienţi că opinia publică trebuie să cunoască adevărul şi de aceea am demarat rapid acţiuni care să clarifice situaţia. Terapia Intensivă Covid este o zonă sensibilă, cu o mare presiune pe umerii personalului medical. Este o zonă cu încărcătură profesională şi emoţională la cote nebănuite pentru cei din afara sistemului. Sunt pacienţi în stare gravă şi foarte gravă iar personalul medical, indiferent de statut şi experienţă se luptă pentru a-i salva. Cu siguranţă că nu e totul perfect, că uneori este poate nevoie de mai multă empatie, dar să nu uităm că principalul scop al activităţii este unul medical”, a spus managerul Spitalului, juristul Florin Neag.
Un fost angajat de la Terapie Intensivă COVID, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a povestit, pentru publicaţia locală Turnu Sfatului, că pacienţi în stare gravă cu COVID-19 au fost legaţi de mâini şi de picioare, ignoraţi de cadrele medicale, sedaţi, astfel că au murit sufocaţi.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Kate, Prințesa de Wales, a anunțat că boala ei este în remisie. „Este o ușurare. Rămân concentrată pe recuperare”
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Elon Musk, Jeff Bezos și Mark Zuckerberg vor participa la ceremonia de învestire a lui Donald Trump. Ce invitați importanți vor fi prezenți
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nu scăpăm! Vin ninsorile săptămâna viitoare și în București. Pe ce dată începe să ningă, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe