Medic: am primit solicitare de adeverinţă că un sugar e sănătos, ca să poată fi botezat

Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, susţine că a primit o solicitare pentru eliberarea unei adeverinţe care să ateste că un sugar e sănătos, ca să poată fi botezat.

694 afișări
Imaginea articolului Medic: am primit solicitare de adeverinţă că un sugar e sănătos, ca să poată fi botezat

Medic: am primit solicitare de adeverinţă că un sugar e sănătos, ca să poată fi botezat

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov a dezvăluit că a solicitat explicaţii şi i s-a spus că aşa solicită Patriarhia şi aşa procedează ceilalţi medici de familie. Drept dovadă i s-a prezentat o adeverinţă care se încheia cu mesajul „Doamne ajută”.

„Când credeam că le-am văzut pe toate, primesc solicitare de adeverinţă că un sugar e sănătos, ca să poată fi botezat. Am solicitat suportul legal. Am primit informaţia că aşa e legea de la patriarhie şi să fac bine sa respect legea, ca asa fac toţi ceilalţi medici, nu crâcnesc. Am primit şi o adeverinţă drept exemplu, drept dovadă (lumească) de incompatibilitate a legii patriarhiei cu legile celelalte (GDPR). Semnat şi cu Doamne ajută”, a povestit Sandra Alexiu pe Facebook.

Alexiu critică birocraţia şi se întreabă cum ar trebui să reacţioneze medicii de familie în astfel de situaţii.

„Mai urmează ca părintele să recomande pacienţilor să se mute la un medic de familie care e mai binevoitor cu adeverinţele. Eu acum ce să fac, să îi recomand să schimbe preotul?! Cât e adânc e întipărită în ADN gena birocraţiei în ţara asta?”, a precizat Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici