Ministrul Sănătăţii: „Şase medicamente cu risc de discontinuitate vor fi produse în România”

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, marţi, că a discutat cu producătorii de medicamente pentru punerea pe piaţă a unor produse cu risc de discontinuitate, pe care pacienţii români le cumpărau, de obicei, din străinătate.

8333 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii: „Şase medicamente cu risc de discontinuitate vor fi produse în România”

Ministrul Sănătăţii: „Şase medicamente cu risc de discontinuitate vor fi produse în România”

Ioana Mihăilă a spus, într-o conferinţă de presă, că, pentru întărirea capacităţii de producţie de liniilor de fabricaţie de medicamente din România, a deschis un dialog cu producătorii care deţin linii de fabricaţie în România.

Aceasta le-a cerut producătorilor să identifice soluţii viabile de producţie a medicamentelor cu risc de discontinuitate.

„O parte din producătorii români au prezentat deja planuri concrete de dezvoltare a capacităţii de producţie pentru această categorie de medicamente. Aşadar, am demarat două proiecte pentru producţia a 6 medicamente a căror discontinuitate a fost frecventă în ultimii ani şi pe care pacienţii din România le achiziţionează din afara ţării de cele mai multe ori”, a spus ministrul demisionar de la Sănătate.

Termenul de finalizare estimat de producători este trimestrul 1 din 2022 pentru autorizare, respectiv trimestrul 2 pentru punerea efectivă pe piaţă a celor şase medicamente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici