Minune la Iaşi: un bărbat de 37 de ani cu tetrapareză merge din nou, după o operaţie rară

Un bărbat de 37 de ani din galaţi, care a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţă Nicolae Oblu din Iaşi cu tetrapareză, merge din nou după ce medicii i-au extirpat o tumoră de 7 centimetri de la nivelul coloanei cervicale.

4099 afișări
Imaginea articolului Minune la Iaşi: un bărbat de 37 de ani cu tetrapareză merge din nou, după o operaţie rară

Minune la Iaşi: un bărbat de 37 de ani cu tetrapareză merge din nou, după o operaţie rară

Bărbatul de 37 de ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce nu işi mai putea mişca partea stângă a corpului. Acesta este din Galaţi şi are patru copii.

„De la săptămână la săptămână începeam să merg mai greu. Şi am ajuns aici şi mulţumesc lui Dumnezeu a fost operaţia perfectă. Merg acum, am stabilitate. Sunt ca un copil care merg. Nici mie nu-mi venea să cred. Şi diferenţa care am văzut-o acuma că merg ca un copil, fac paşi puţin câte puţin. Nu mi-a explicat nimeni nimic.Abia aici s-a descoperit. Pe unde am fost nu mi-a găsit nimeni nimic. Mă căutam la cap, mă căutam la spate, că aveam dureri şi aici până în picioare. Durerea pleca de aici în mâni, îmi tremura şi mâna stângă şi dădea în picioare, până jos, nu simţeam nimic”, a declarat Silviu Stoica, pacient.

Medicul Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi a explicat că bărbatul avea un deficit motor la mâini şi picioare, adică tetrapareză. În urma investigaţiilor s-a descoperit o tumoră a nivelul măduvei cervicale dezvoltată din teaca unui nerv. Aceste tipuri de tumori sunt extrem de rare, reprezentând câteva procente din toată patologia coloanei cervicale, susţine medicul.

„S-a făcut o intervenţie laborioasă, a durat aproximativ patru ore, s-a reuşit să scoatem în totalitate componenta din canalul medular şi peste 95 % din foramen neural. Pacientul are o evoluţie bună şi urmează să fie externat zilele următoare”, a declarat Lucian Eva.

Conform acestuia, numărul pacienţilor din ţară care se adresează spitalului din Iaşi a crescut în ultimii ani, chiar în ciuda condiţiilor epidemiologice.

„Sunt câteva procente, undeva la 5 procente din adresabilitatea spitalului, dar sunt în tendinţă de creştere. În urma analizei efectuate s-a creat la nivelul serviciilor de sănătate nevoia unui segment de pacienţi care se adresează spitaului nostru pentru că nu pot fi salvaţi în alte clinici din România sau nu îşi permit costul acestor tratamente în clinicile private”, a mai spus managerul unităţii medicale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici