Oamenii de ştiinţă au descoperit tehnica prin care să comunice cu persoanele care dorm

Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate, după ce oamenii de ştiinţă au reuşit să stabilească o comunicare bidirecţională cu persoanele aflate în diferite stadii ale somnului.

187 afișări
Imaginea articolului Oamenii de ştiinţă au descoperit tehnica prin care să comunice cu persoanele care dorm

Oamenii de ştiinţă au descoperit tehnica prin care să comunice cu persoanele care dorm

Cercetătorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele în care o persoană este receptivă la stimuli externi. Folosind stimuli auditivi şi tactili, ei pot adresa întrebări simple şi primi răspunsuri prin mişcări ale ochilor sau expresii faciale.

Se ştia deja că „visătorii lucizi” pot trimite informaţii din vise, dar nu se ştia dacă le pot primească? Un astfel de voluntar a fost expus la stimuli tactili în timp ce dormea. De asemenea, i s-au adresat întrebări închise, cum ar fi "Îţi place ciocolata?". El a fost capabil să răspundă zâmbind pentru a indica "Da" şi încruntându-se pentru a indica "Nu".

Visătorii lucizi nu au răspuns întotdeauna, dar faptul că uneori au făcut-o (18% din cazurile din studiu) a deschis un canal de comunicare între cercetători şi visători.

Rezultatele citate de psypost.org sugerează că acum este posibil să "vorbim" cu orice persoană care doarme, indiferent de stadiul de somn în care se află.

Descoperirea va permite o mai bună înţelegere a viselor, a funcţiilor cognitive ale somnului şi a tulburărilor de somn. De asemenea, ar putea fi utilizată pentru a ajuta persoanele cu narcolepsie sau alte probleme legate de somn.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
somn,
comunicare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici