GALERIE FOTO  Oprah Winfrey a slăbit şi este în mare formă: luminile şi umbrele dietei pe care a urmat-o

Hidratare extremă, post peste noapte, mers pe jos sunt elementele care se află în spatele pierderii în greutate a vedetei americane.

755 afișări
Imaginea articolului Oprah Winfrey a slăbit şi este în mare formă: luminile şi umbrele dietei pe care a urmat-o

De peste 30 de ani, silueta prezentatoarei Oprah Winfrey a fost subiectul atenţiei mass-media. Iar recent, cu atât mai mult. Oprah a obţinut o pierdere semnificativă în greutate în timpul unei perioade de reabilitare, după o intervenţie chirurgicală la genunchi.

La începutul lunii decembrie, pe covorul roşu al premierei filmului „The Color Purple”, vedeta americană în vârstă de 70 de ani a surprins publicul cu silueta ei mult mai zveltă decât de obicei. Oprah a dezvăluit revistei „People” metodele care i-au permis să-şi transforme corpul: postul peste noapte, hidratare intensivă, dieta Weight Watchers şi utilizarea unui medicament de slăbit.

Comentariile nutriţionistei

Consultată de gazzetta.it, Flavia Bernini, biolog nutriţional, a explicat dacă metodele folosite aduc beneficii reale şi dacă unele dintre ele ar putea fi riscante pentru sănătate.

Una dintre primele acţiuni ale lui Oprah a fost să revizuiască planul de masă şi, mai precis, să „amintească ora cinei la ora 16:00”, a spus ea pentru „People”. „Este postul de noapte, un concept apropiat de postul intermitent, care constă în a nu mânca mai mult de 16 ore, adică până la micul dejun din ziua următoare.

Practicarea postului intermitent poate fi o strategie alimentară bună pentru unele persoane, dar slăbirea se realizează doar pentru că sărirea peste o masă declanşează un deficit caloric. Aducerea mesei înainte de ora 16 fără a face modificări ale aportului de calorii nu duce la slăbire”, spune nutriţionista.

Hidratarea extremă e destul de periculoasă

La fel ca mulţi alţii, Oprah Winfrey pare să fi cedat uneo provocări TikTok, Thegallonchallenge, care invită fanii să bea 3,7 litri de apă pe zi. Printre presupusele beneficii ale practicii, adepţii raportează un stomac dezumflat şi o scădere în greutate după o lună. „Menţinerea hidratării este bună, reduce retenţia, dă claritate mentală, stimulează uşor metabolismul, reduce foamea.

Totuşi, nu este necesar să depăşeşti cantităţile. În mod normal organismul are nevoie de aproximativ 2-2. .5 litri de apă pe zi pentru a compensa pierderile legate de transpiraţie şi urină. Un exces poate duce la un dezechilibru al echilibrului electrolitic cu potenţiale complicaţii neurologice sau cardiace”, avertizează expertul.

Weight Watchers, reechilibrarea alimentară originală

Creata in 1963 de Jean Nidetch, un fost newyorkez obez de 107 kg, dieta Weight Watchers are ca scop o alimentaţie echilibrată, făra a exclude alimentele, cu o serie de puncte zilnice de respectat. „Acest sistem de numărare a punctelor, care echivalează cu un calcul al caloriilor, se bazează pe recomandările nutriţionale oficiale: alimentele cu densitate calorică mai mare, precum gustările şi dulciurile, vor avea un scor mai mare, iar dimpotrivă, cele cu densitate calorică scăzută, precum fructele şi legumele vor valora mai puţine puncte şi vor putea fi consumate cu mai multă libertate”, precizează nutriţionistul.

„Aceasta este o abordare originală pentru a redescoperi elementele de bază ale alimentaţiei sănătoase. Oamenii care urmează dieta cu seriozitate îşi pot atinge obiectivul de slăbire şi stabilizare”, opinează specialista. De-a lungul anilor, Oprah a susţinut că a slăbit până la 40 de kilograme folosind această metodă. 

A apelat la medicament de slăbit

Oprah Winfrey a recurs şi la un remediu mai puţin convenţional: un medicament de slăbit pe bază de reţetă. „Îl folosesc acum când simt nevoia, ca un instrument pentru a face faţă efectului yo-yo”, mărturiseşte ea pentru „People”. Fără o referinţă specifică, însă gândul zboară către medicamentele prescrise iniţial pentru diabetul de tip 2 şi obezitatea morbidă, aceste medicamente, ca şi acum binecunoscutul Ozempic, sunt din ce în ce mai folosite pentru efectele lor asupra pierderii în greutate.

Utilizarea şi abuzul nu sunt lipsite de riscuri, cu excepţia cazului în care sunt prescrise de un medic. „Dacă luaţi Ozempic fără o indicaţie medicală dovedită, sunteţi expus la reacţii adverse, cum ar fi tulburări digestive, greaţă, vărsături, diaree”. Au fost evidenţiate şi riscurile legate de pancreatita acută. 

Miracolele nu există

Nu există tratament minune sau alimente pentru a controla greutatea, deoarece este un proces care necesită timp, consistenţă şi metodă. „Dacă vrei să slăbeşti, este indicat să cauţi îndrumarea unui medic nutriţionist şi, în funcţie de situaţie, şi sprijin psihologic, iar apoi să îmbini o dietă echilibrată cu practicarea regulată a sportului”. Iată ceva de reţinut despre practica lui Oprah: în fiecare zi merge 4 până la 8 kilometri, 16 în weekend. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici