Patru spitale din România şi Serbia, dotate cu aparatură pentru tratarea cancerului

Patru spitale, două din România şi două din Serbia, vor fi dotate cu aparatură pentru diagnosticul şi tratarea cancerului, în cadrul unui program cu finanţare europeană de 5 milioane de euro.

291 afișări
Imaginea articolului Patru spitale din România şi Serbia, dotate cu aparatură pentru tratarea cancerului

Patru spitale din România şi Serbia, dotate cu aparatură pentru tratarea cancerului

Ministrul Dezvoltării Adrian Veştea şi Daniel-Claudiu Maliţa, managerul Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, au semnat, luni, contractul de finanţare pentru proiectul „Together we can beat cancer”, finanţat prin Programul Interreg IPA România - Serbia 2021-2027.

„Prin finanţarea acestui proiect, vom contribui la îmbunătăţirea accesului populaţiei din regiunea de frontieră româno-sârbă la servicii medicale de calitate pentru diagnosticul precoce al cancerului, precum şi la metode inovatoare de tratare”, a precizat ministrul Dezvoltării.

Proiectul, în valoare de 4.999.311,44 de euro, îşi propune să doteze 4 spitale din aria programului cu echipamente medicale de ultimă generaţie şi consumabile specifice pentru a detecta şi trata eficient cancerul. Este vorba de (Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin, Centrul de îngrijire medicală Kladovo şi Centrul de îngrijire medicală Veliko Gradişte.

De asemenea, vor fi înfiinţate două centre oncologice în Timişoara şi Kladovo şi va fi creat un sistem de telemedicină pentru conectarea personalului medical cu pacienţii şi îmbunătăţirea calităţii diagnosticului şi tratamentului.

Prin proiect se va asigura şi infrastructura tehnologică necesară pentru un sistem de formare de la distanţă a personalului medical, fiind organizate şi forumuri de discuţii privind incidenţa, diagnosticul şi tratamentul cancerului în aria programului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
spitale,
cancer,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici