Premieră la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bihor. Un pacient cu obstrucţie tumorală traheală a fost salvat

Un pacient de 45 de ani cu obstrucţie tumorală traheală a fost salvat printr-o intervenţie chirurgicală efectuată în premieră naţională la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor.

6641 afișări
Imaginea articolului Premieră la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bihor. Un pacient cu obstrucţie tumorală traheală a fost salvat

Premieră la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bihor. Un pacient cu obstrucţie tumorală traheală a fost salvat

Potrivit unui comunicat al spitalului, pacientul a ajuns la spital în stare gravă, cu o capacitate pulmonară de doar 25% şi risc de deces.

Deoarece acesta prezenta obstrucţii tumorale la nivelul traheei şi a bronhiilor, s-a dispus rezecţia tumorală.

Intervenţia a fost minim-invazivă şi s-a realizat cu ajutorul bronhoscopului.

„În premieră naţională, oxigenarea s-a realizat atât prin jet de ventilaţie, cât şi prin şi membrană extracorporală – ECMO. Astfel, oxigenatorul cu membrană a permis extragerea temporară a sângelui din plămâni şi reintroducerea acestuia după oxigenarea în exterior”, se arată în comunicat.

Intervenţia a decurs bine, iar după stabilizarea pacientului a fost posibilă efectuarea procedurii de traheostomie percutană cu ac şi dilatatoare în anestezie locală, pentru îndepărtarea unei tumori din gură.

„În mod normal, această procedură ar fi necesitat anestezie generală. Însă, din cauza tumorii din gură, pacientul nu a putut fi intubat. Astfel, în premieră la nivelul judeţului Bihor, intervenţia a avut loc cu pacientul conştient. Realizarea intervenţiei cu anestezie locală a scurtat timpul de recuperare postoperatorie, a eliminat din riscurile pentru pacient şi a scurtat semnificativ timpul intervenţiei. Aceasta a durat doar 10 minute, în loc de o oră”, arată reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor.

Intervenţiile au avut loc în cursul primei jumătăţi a lunii martie, în cadrul secţiei de Pneumologie.

În prezent, pacientul este în stare stabilă, poate să respire mai bine şi îşi continuă tratamentul de chimioterapie şi radioterapie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici