Premieră mondială. Transplant de organe de la o bătrână de peste 100 de ani

Pentru prima dată în lume, un organ al unei persoane care are mai mult de 100 de ani a fost donat pentru transplant.

792 afișări
Imaginea articolului Premieră mondială. Transplant de organe de la o bătrână de peste 100 de ani

Premieră mondială. Transplant de organe de la o bătrână de peste 100 de ani

Transplantul, care nu are niciun precedent documentat în literatura ştiinţifică, a fost efectuat la Spitalul „San Giovanni di Dio” din Florenţa pe o femeie care a murit la vârsta de 100 de ani, 10 luni şi o zi.

Ficatul acesteia a fost transplantat cu succes unei persoane aflată pe lista de aşteptare a Spitalului Universitar din Pisa.

Transplantul de ficat "a fost un succes şi pacientul este în stare bună”, spun medicii, conform ANSA.

„Procedura reprezintă încununarea unor ani de muncă clinică multidisciplinară şi de studiu privind utilizarea donatorilor vârstnici, în care centrul de transplant din Pisa şi regiunea Toscana au investit resurse şi planificare", declară Paolo De Simone, directorul secţiei de chirurgie hepatică şi transplant de ficat de la Spitalul Universitar din Pisa.

În Italia, până în prezent, cel mai bătrân donator de organe înregistrat vreodată a fost o femeie care a murit în Fabriano în octombrie anul trecut, la vârsta de 97 de ani şi 7 luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici