Prima biopsie pulmonară ghidată prin computerul tomograf, făcută la Sibiu

Prima biopsie pulmonară CT ghidată a fost realizată în cadrul Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală, ca urmare a colaborării dintre medicii radiologi şi chirurgii toracici ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

239 afișări
Imaginea articolului Prima biopsie pulmonară ghidată prin computerul tomograf, făcută la Sibiu

Prima biopsie pulmonară ghidată prin computerul tomograf, făcută la Sibiu

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, acest tip de biopsie este o intervenţie minim invazivă care permite recoltarea, cu ajutorul unui ac de biopsie, a unui fragment de ţesut dintr-o formaţiune suspectă imagistic, sub ghidaj CT. Metoda este utilă pacienţilor cu formaţiuni pulmonare neoplazice din cadrul unităţii medicale din Sibiu, dar şi pacienţilor din celelalte spitale din judeţ şi din judeţele limitrofe.

„Posibilitatea efectuării biopsiilor pulmonare CT ghidate în Sibiu ajută foarte mult pacienţii spitalului nostru, ai spitalului de boli pulmonare şi ai celorlalte spitale din judeţele învecinate. Fără examenul anatomo-patologic efectuat după biopsia CT ghidată, nu se poate iniţia tratamentul oncologic. Posibilitatea efectuării diagnosticului precoce oncologic scade timpul de iniţiere a tratamentului şi în consecinţă cresc şansele de supravieţuire ale pacientului oncologic”, a declarat conf. univ. dr. Florin Grosu.

Intervenţia, realizată în premieră la SCJU Sibiu, a fost posibilă datorită modernizării Laboratorului Clinic de Radiologie cu aparatură de înaltă performanţă achiziţionată din fonduri europene atrase de spital printr-un proiect POIM.

„Este un pas important pentru spitalul nostru, dar mai ales pentru pacienţii oncologici care primesc o şansă în plus la depistare precoce şi la recuperare. Ne bucurăm că investiţiile realizate constant reuşesc să ridice calitatea actului medical şi să genereze rezultate atât de importante. Vom continua demersurile de a crea condiţii cât mai bune personalului medical, pentru a-i permite să evolueze în modul de tratare al pacienţilor noştri”, spune Daniel Chelcea, managerul SCJU Sibiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici