Rafila: De vineri, femeile au o nouă şansă împotriva cancerului de col uterin

De vineri, femeile au o nouă şansă împotriva cancerului de col uterin, anunţă ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care aminteşte că începând cu 1 decembrie, nu numai fetele, ci şi băieţii cu vârsta de până la 18 ani vor avea acces uşor la vaccinul HPV.

1634 afișări
Imaginea articolului Rafila: De vineri, femeile au o nouă şansă împotriva cancerului de col uterin

Sursa foto: Facebook/Alexandru Rafila

„De mâine (vineri - n.r.), femeile au o nouă şansă împotriva cancerului de col uterin. Începând de la 1 decembrie, nu numai fetele şi băieţii cu vârsta de până la 18 ani vor avea acces uşor la vaccinul HPV”, scrie pe Facebook Alexandru Rafila.

El menţionează că femeile cu vârsta între 19 şi 45 de ani vor putea procura acest vaccin, prin prescripţii de la medicul de familie, cu reducere de 50%.

„Ne preocupă sănătatea femeilor, le protejăm, iar cancerul de col uterin poate fi prevenit în totalitate. Încurajăm femeile să se vaccineze, iar mamele să îşi protejeze copiii cu vârsta între 11 şi 18 ani”, încheie Rafila.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici