Revoluţie în tratamentul accidentelor vasculare cerebrale: două femei şi-au recuperat utilizarea braţelor şi mâinilor datorită stimulării electrice

  • Primele două paciente care au experimentat această nouă posibilitate terapeutică sunt două femei americane.
  • Persoanele au vârstele de 31 şi de 47 de ani.
  • SUA alocă 8 milioane de dolari pentru noi teste.
2946 afișări
Imaginea articolului Revoluţie în tratamentul accidentelor vasculare cerebrale: două femei şi-au recuperat utilizarea braţelor şi mâinilor datorită stimulării electrice

Revoluţie în tratamentul accidentelor vasculare cerebrale: două femei şi-au recuperat utilizarea braţelor şi mâinilor datorită stimulării electrice

Două femei de 31 şi 47 de ani şi-au recuperat utilizarea braţului şi parţial şi a mâinii, rămase paralizate după un accident vascular cerebral (AVC), datorită stimulării electrice a măduvei spinării. Sunt primele două paciente care au experimentat această nouă posibilitate terapeutică, dezvoltat de grupul de cercetare condus de universităţile americane din Pittsburgh şi Carnegie Mellon. Studiului a fost publicat în revista Nature Medicine.

„Acesta a fost un prim studiu-pilot pe care a trebuit să-l întrerupem după 4 săptămâni”, au declarat doi cercetători pentru ANSA: „Am obţinut deja finanţare de 8 milioane de dolari de la National Institutes of Health (NIH) pentru extinderea studiului şi sperăm să ajungem o utilizare clinică a acestei tehnologii în 5-10 ani”.

De asemenea, coordonaţi de Douglas Weber de la Carnegie Mellon, cercetătorii au implantat o pereche de electrozi în gât, care oferă impulsuri pentru a activa celulele nervoase din măduva spinării. În acest fel, activitatea muşchilor slăbiţi de accident vascular cerebral poate fi amplificată, lăsând totuşi pacientului controlul deplin al mişcării, care apare doar atunci când acesta o decide.

Testele au arătat o îmbunătăţire imediată: cele două femei au reuşit să apuce obiecte şi să deschidă un lacăt, sarcini până atunci imposibile.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici