S-a terminat pandemia? Săptămâna trecută am ieşit formal din valul 6

Medicul Octavian Jurma susţine că săptămâna trecută România a depăşit formal valul 6 al pandemiei. Specailistul susţine că următorul val poate începe la sfârşitul lui octombrie sau începul lunii noiembrie.

1555 afișări
Imaginea articolului S-a terminat pandemia? Săptămâna trecută am ieşit formal din valul 6

S-a terminat pandemia? Săptămâna trecută am ieşit formal din valul 6

„Nu trebuie să uităm că valul 6 este doar primul val de vară prin care a trecut România de la debutul pandemiei. Ieşirea timpurie din valul 6 lasă loc pentru un val de toamnă şi e posibil să asistăm la tranziţia către un nou stadiu al pandemiei cu 3 sau chiar 4 valuri pe an”, susţine medicul într-o postare pe Facebook.

Aceata arată că valul 6 este cel mai lent dintre ultimele 4 valuri, dar se încadrează în cele 3 luni tipice (80-90 zile) ale unui val COVID-19.

Octavian Jurma susţine că valul 6 a acumulat oficial apoximativ 350.000 de cazuri noi, aproape identic cu valul 3-Alpha, dar la un număr mult mai scăzut de teste.

„Valul 7 poate debuta la finalul lunii octombrie sau începutul noiembrie în funcţie de momentul în care versiunile dominante din noile generaţii vor ajunge în ţară. Dintre acestea, versiunile BA.4.6, BQ.1.1, BA.2.3.20 şi BA.2.75.2 sunt cele mai infecţioase în acest moment, însă la nivel global asistăm la un fenomen unic de convergenţă spre anumite mutaţii avantajoase, dublată de o divergenţă care produce numeroase variante într-un timp tot mai scurt. Dintre noile generaţii de viruşi, până acum doar versiunile BA.2.75 <Centaurus> şi BA.4.6 au fost confirmate în România în august”, susţine Jurma.

Acesta mai arată că cea mai importantă măsură de protecţie este vaccinarea cu noile versiuni ale vaccinului anti-COVID, la care se adaugă măsurile familiare, de bun simţ, care definesc noua normalitate în pandemie: testarea, masca în spaţiile publice închise, distanţarea, igiena şi calitatea aerului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
octavian jurma,
covid,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici