Video Sărbătoare pe patul de spital. Medic: „M-am infectat de la un pacient care a murit. Sunt tristă că nu sunt cu familia mea”

  • Medicul de familie Rodica Mostis îţi spune cum a luat noul coronavirus de la un pacient infectat care a murit din cauza complicaţiilor
  • Dr. Mostis îţi explică simptomele pe care le-a avut: greaţă, stare alterată, temperatură, lipsa poftei de mâncare şi oboseală
  • După 8 zile de tratament Dr Moştis a sărbătorit Paştele Catolic cu colegele de salon
  • În România peste 800 de cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus
2231 afișări
„Poftiţi în cort, la triaj. Hai, fă o tură! Sperăm să nu fie nevoie de el prea mult timp”, spunea medicul de famile Rodica Mostiş în martie, când întindea cu grijă lângă  cabinetul său din Liebling, Timiş, un cort de triaj pentru pacienţi. Din păcate însă, ceva mai târziu s-a îmbolnăvit după ce a intrat în contact cu un pacient infectat care a şi murit din cauza complicaţiilor. După 12 zile de izolare la domiciliu Dr. Moştiş a început să se simtă rău.
 
Rodica Mostiş: O stare general alterată, temperatură, greaţă, inapetenţă, oboseală, foarte multă oboseală. Tratamentul a fost destul de greu pentru că tratamentele pe care le-am primit sunt destul de puternice.
 
Rodica Moştiş este în a opta zi de tratament la Spitalul Victor Babeş din Timişoara.  După zile grele, medicul a găsit clipe de răgaz pentru a sărbători cu colegii de salon Paştele Catolic.
 
Rodica Mostiş: Ziua de astăzi este şi bună, şi tristă, tristă pentru că nu sunt acasă, cu familia mea, cu mama, cu soţul, cu fata, dar bucuroasă că am un rezultat negativ şi sper ca şi al doilea să fie negativ şi să plac cât mai repede acasă.
 
Medicul are sfaturi clare atât pentru pacienţi cât şi pentru medici, pentru ca aceştia să nu ajungă în situaţii dificile.
 
Rodica Mostiş: Să nu omită nimic din simptomatologie, să spună pe real tot ce simt, tot ce au făcut, cu cine au intrat în contact iar la medici să-i asculte cu atenţie, şi, în special întrebările acestea: “ai fost, ai plecat, ai luat contact cu cineva?”, să fie la ordinea zilei. Doi metri de un pacient, foarte important, pentru că nu ştii lângă cine stai, nu ştii ce-ţi dă cel din faţa ta.
 
În România, 812 cadre medicale  sunt infectate cu noul coronavirus. 429 sunt numai din Suceava.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici