Sfaturi utile pentru cine vrea să slăbească. Cum arată lista perfectă de cumpărături

Specialiştii atrag atenţia că este important este să ajungem pregătiţi la supermarket şi să nu cumpărăm tot ce ne face cu ochiul de pe rafturi.

650 afișări
Imaginea articolului Sfaturi utile pentru cine vrea să slăbească. Cum arată lista perfectă de cumpărături

Sfaturi utile pentru cine vrea să slăbească. Cum arată lista perfectă de cumpărături

Atunci când urmezi o dietă, cel mai dificil lucru este să nu fii tentat de numeroasele delicii care nu sunt prea potrivite pentru ceea ce îţi propui. De aceea este important să urmaţi un plan echilibrat şi nu excesiv de rigid, răsfăţându-vă cu preparate gustoase, cu ingrediente sănătoase.

Pentru a face acest lucru, începem cu cumpărăturile: fructele şi legumele nu pot lipsi, dar nu sunt singurele produse indispensabile. Să ai alimentele potrivite acasă este important pentru planificarea săptămânii şi pentru a-ţi continua călătoria de slăbire mai uşor.

În primul rând, este important să ajungi la supermarket cu idei clare nu doar despre produsele de cumpărat, ci şi despre mesele din săptămână, astfel încât să poţi cumpăra strictul necesar. În plus, planificarea meselor vă poate ajuta să rămâneţi constant în timpul călătoriei dvs. de slăbire. Există cinci categorii principale de alimente asupra cărora este bine să te concentrezi la cumpărături:

@ proteine ​​(în special vegetale);
@ legume;
@ grăsimi nesaturate (exemplu: avocado);
@ carbohidraţi (strict din alimente naturale sau integrale);
@ condimente naturale.

Mergând mai precis, iată câteva exemple de alimente pe care să le cumpăraţi de la supermarket. O oprire la secţia de fructe şi legume este obligatorie: merele, bananele şi citricele sunt întotdeauna binevenite; la acestea se pot adăuga avocado şi curmale, care sunt mai delicioase.

La capitolul legume este de preferat sezonalitatea a(acolo unde este posibil): de la ardei până la dovlecei, trecând prin broccoli, salată verde şi roşii, este bine să ai mereu la dispoziţie diferite tipuri de legume pentru garniturile sănătoase.

Apoi trecem la leguminoase, precum mazărea, lintea şi fasolea, precum şi la ouă, o alta sursă de proteine; dintre carbohidraţi, este mai bine să preferaţi pastele integrale şi orezul. Evită, dacă este posibil, alimentele procesate, în timp ce poţi include migdale, nuci şi alte tipuri de fructe uscate în listă.

În ceea ce priveşte produsele lactate, cel mai bine este să alegeţi alternative slabe sau pe bază de plante.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici