Spitalul Judeţean Galaţi a fost dotat cu un aparat ultraperformant pentru diagnosticarea cancerului

  • Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi a fost dotat cu un aparat medical ultraperformant pentru diagnosticarea cancerului.
  • Aparatul a ajuns la locul său cu ajutorul unei macarale.
  • Spitalul gălăţean a devenit centru regional pentru diagnosticarea şi tratamentul cancerului.
5173 afișări
Imaginea articolului Spitalul Judeţean Galaţi a fost dotat cu un aparat ultraperformant pentru diagnosticarea cancerului

Spitalul Judeţean Galaţi a fost dotat cu un aparat ultraperformant pentru diagnosticarea cancerului

Aparatul a ajuns vineri la Galaţi. Este vorba despre un PET-CT de ultimă generaţie, un echipament medical care poate depista în stadii timpurii celulele canceroase. Practic, aparatul realizează o dublă scanare a întregului corp şi poate determina exact locul şi dimensiunea tumorii. Echipamentul medical va fi asamblat şi calibrat de specialişti de la Bucureşti.

„Este una dintre cele mai moderne tehnici care există în acest moment pentru diagnosticarea cancerului. Aparatul medical permite inclusiv diagnosticarea precoce a recidivelor şi a metastazelor. În plus, medicii pot monitoriza mult mai bine eficacitatea tratamentului administrat. Este o metodă non-invazivă, cu o doză de iradiere redusă. La Spitalul Judeţean amenajăm unul dintre cele mai moderne centre pentru depistarea cancerului. Investiţia totală este de aproape două milioane de euro, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean”, a anunţat, pe Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Spitalul Judeţean din Galaţi a devenit centru regional pentru tratarea cancerului. Sute de pacienţi din judeţele din sud-estul ţării fac tratament în buncărul care adăposteşte acceleratorul liniar de particule. De aceea, autorităţile au decis să extindă centrul şi fac investiţii în aparate care permit diagnosticarea bolii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici