Sportul care ajută persoanele care suferă de artrită

Un studiu dezvăluie că golful este sportul ideal pentru bolnavii de osteoartrită, inclusiv din punct de vedere psihologic.

679 afișări
Imaginea articolului Sportul care ajută persoanele care suferă de artrită

Sportul care ajută persoanele care suferă de artrită

Cei mai mulţi îl consideră un sport pentru „bogaţi” şi pensionari. Golf are beneficii inclusiv pentru sănătate. Cea mai recentă aprobare vine din Australia, unde un grup de oameni de ştiinţă a descoperit că cei care suferă de osteoartrita care joacă golf au o stare de sănătate generală mai bună decât cei care suferă de aceeaşi afecţiune, dar nu joacă.

Cercetatorul de la Universitatea din Australia de Sud, Brad Stenner, si echipa sa au chestionat 459 de jucători de golf cu osteoartrită şi au comparat rezultatele cu cele ale a peste 16.000 de australieni care au avut boala, dar nu au jucat golf.

Rezultat: Peste 90% dintre jucătorii de golf şi-au evaluat sănătatea ca fiind „bună”, „foarte bună” sau „excelentă”. În timp ce doar 64% dintre ceilalţi respondenţi cu osteoartrită au spus acelaşi lucru. De asemenea, studiul a constatat că de trei ori mai mulţi jucători care nu suferă de golf cu osteoartrită au raportat niveluri mai mari de suferinţă psihologică decât jucătorii de golf cu aceeaşi afecţiune.

Osteoartrita (OA) este o boală degenerativă a articulaţiilor cauzată de deteriorarea progresivă a cartilajului care protejează capetele oaselor. Pe măsură ce cartilajul se uzează, oasele din articulaţie se pot freca unele de altele şi acest lucru duce la durere, rigiditate şi umflături, în special la nivelul mâinilor, genunchilor, şoldului şi coloanei vertebrale, dar poate afecta şi alte articulaţii.

Este cea mai comună formă de artrită şi o cauză principală de dizabilitate în rândul vârstnicilor. Mai mulţi factori pot contribui la osteoartrita, cum ar fi îmbătrânirea, genetica, obezitatea, traumatismele şi suprasolicitarea articulaţiilor. Deşi nu există o soluţie permanentă, simptomele pot fi gestionate cu tratamente care ameliorează durerea şi îmbunătăţesc funcţia articulaţiilor. Acestea includ modificări ale stilului de viaţă, kinetoterapie şi, în cazuri mai grave, intervenţii chirurgicale.

Potrivit cercetătorilor australieni, primul pas de făcut pentru a combate osteoartrita trece printr-o revizuire a stilului de viaţă. Şi Stenner crede că golful ajută în acest sens: plimbările lungi pe terenul dintre găuri înseamnă jucătorii de golf să rămână activi şi, de asemenea, pot experimenta o serie de beneficii sociale în timp ce interacţionează cu alţi jucători.

„Cei care joacă golf merg adesea 8-10 km pe zi şi, în acest fel, îndeplinesc sau depăşesc în mod regulat regulile recomandate pentru activitatea fizică, care ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare, diabet, obezitate şi îmbunătăţirea metabolismului şi sănătatea respiratorie. Există şi beneficii semnificative pentru sănătatea mintală. Cercetarea noastră a evidenţiat rolul important pe care golful îl joacă în construirea de prietenii, participarea la viaţa socială şi crearea unui sentiment de apartenenţă, toate despre care ştim că contribuie la bunăstarea generală”, arată cei care au făcut studiul.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici