Suferinţa bolnavilor de cancer. Guvernanţii promit găsirea unor soluţii pentru pacienţii oncologici

Alexandra, Georgiana şi Gabriela, trei femei puternice care au învins tipuri agresive de cancer, au venit luni la Palatul Victoria să vorbească cu premierul Marcel Ciolacu despre lupta lor şi despre cum pot fi sprijiniţi pacienţii oncologici.

5902 afișări
Imaginea articolului Suferinţa bolnavilor de cancer. Guvernanţii promit găsirea unor soluţii pentru pacienţii oncologici

Suferinţa bolnavilor de cancer. Guvernanţii promit găsirea unor soluţii pentru pacienţii oncologici

„M-au impresionat profund puterea şi energia Andreei, Georgianei şi Gabrielei, trei femei victorioase în lupta cu una dintre cele mai teribile maladii– cancerul mamar triplu negativ! Le mulţumesc pentru implicarea de care dau dovadă în efortul comun de prevenţie, educaţie, îndrumare a oamenilor să meargă din vreme la medic sau să urmeze tratamentul, în cazul pacienţilor oncologici! Au reuşit să treacă peste propria suferinţă pentru a ajuta şi a oferi speranţă şi altor femei! Împreună, alegem viaţa! De aceea, am decis să lucrăm împreună atât în ceea ce priveşte educaţia pentru sănătate, cât şi pentru a dezvolta sistemul de screening, pentru a creşte accesul la investigaţii şi teste genetice, precum şi pentru crearea unei reţele a navigatorilor de pacienţi oncologici, persoane care cunosc bine sistemul medical şi pot îndruma pacientul pentru a avea acces la serviciile medicale”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

El a discutat cu doamnele supravieţuitoare ale diagnosticului de cancer despre modul în care autorităţi şi societatea civilă îşi pot aduce împreună eforturile, energia şi expertiza atât în direcţia prevenţiei şi educaţiei, cât şi pentru a sprijini pacienţii care primesc acest diagnostic să se vindece. Discuţia de la Palatul Victoria s-a încheiat cu o serie de concluzii referitoare la colaborarea autorităţilor guvernamentale şi societăţii civile privind paşii de urmat necesari susţinerii pacienţilor oncologici şi accentuării acţiunilor de educaţie şi prevenţie. Îmbunătăţirea pârghiilor necesare navigatorilor de pacienţi, persoane care cunosc bine sistemul medical şi pot îndruma pacientul pentru a avea acces la serviciile medicale. În acest sens, s-a discutat despre crearea unei reţele a navigatorilor de pacienţi oncologici, în care să fie direct implicaţi supravieţuitorii de cancer şi organizaţiile neguvernamentale”, transmite Executivul.

Screeningul şi educaţie au reprezentat un alt punct al discuţiei, având în vedere faptul că stabilirea cât mai rapidă a diagnosticului creşte şansele de vindecare.

„Atât reprezentanţii Guvernului, cât şi doamnele care au învins cancerul consideră determinantă implicarea societăţii civile în toate acţiunile de educare medicală a populaţiei. O preocupare comună, de asemenea, este creşterea accesului la investigaţii şi teste genetice, ceea ce salvează vieţi. A fost subliniată, totodată, importanţa accesului la terapiile ultramoderne, inovative, care să fie accesate în stadii incipiente ale bolii şi care sunt determinante pentru vindecarea pacienţilor”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciolacu,
cancer mamar,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici